Ocenenia pre najlepších v najúspešnejšej sezóne

20.04.2009 Poprad

Štrbské Pleso 20. apríla (TASR) - Za účasti podpredsedu vlády a ministra školstva SR Jána Mikolaja v hoteli Patria na Štrbskom Plese vyhlásili najúspešnejších lyžiarov – paralympionikov, členov Slovenského lyžiarskeho ...
Ocenení športovci:
alpské lyžovanie
ženy - zjazd
Henrieta Farkašová s navádzačkou Natáliou Šubrtovou - kategória zrakovo postihnutí:
2xzlatá medaila na MS v Kórei v disciplínach super-G a zjazd, strieborná medaila v disciplíne superkombinácia. V celkovom poradí Svetového pohára obsadila 2. miesto, v disciplíne super-G získala malý glóbus za 1. miesto, v slalome a superkombinácii skončila celkovo na 2. mieste, 1. miesto v celkovom hodnotení Európskeho pohára, 1. miesto v super-G, 3. miesto v slalome a superkombinácii.
Petra Smaržová - kategória telesne postihnutí:
2x4. miesto na MS v Kórei v disciplínach slalom a obrovský slalom, 4. miesto v celkovom hodnotení Svetového pohára, v hodnotení disciplín Svetového pohára 2x3. miesto v slalome a obrovskom slalome, 6. miesto v celkovom hodnotení Európskeho pohára a súčasne 3. miesto v slalome.
muži - zjazd
Miroslav Haraus s navádzačom Martinom Makovníkom - kategória zrakovo postihnutí:
2xbronzová medaila na MS v Kórei v disciplínach super-G a slalome, 5. miesto v celkovom poradí Svetového pohára a v celkovom hodnotení jednotlivých disciplín, 4. miesto super-G, 8. miesto v celkovom hodnotení Európskeho pohára, 2. miesto v super-G a 4. miesto v superkombinácii.
Radomír Dudáš s navádzačom Marošom Hudíkom - kategória zrakovo postihnutí:
1. miesto v celkovom hodnotení Európskeho pohára, 1. miesto v super-G a superkombinácii a 3. miesto v disciplínach slalom a obrovský slalom. Na MS v Kórei kvôli zraneniu neštartoval.
"Najúšpešnejšia sezóna Slovenska v histórii, pričom celá príprava smeruje k Paralympijským hrám, ktoré sa budú konať o 11 mesiacov v kanadskom Vancouveri, " povedal tréner zjazdového lyžovania Branislav Mažgút.
bežecké lyžovanie
Vladimír Gajdičiar – kategória telesne postihnutí:
4. miesto v biatlone na 3 km a 6. miesto na 12,5 km na majstrovstvách sveta vo fínskom stredisku Vuokatti.
 

Vyberte región